Etiquetas

martes, 7 de febrero de 2012

CORRER DESDE CERO

A excepció dels corredors que vénen d’un altre esport, la forja d’un nou atleta no és fàcil, perquè tots ens hem enfrontat al primer dia d’eixir a córrer i no aguantar ni cinc minuts a un trot molt lent. És normal, no cal desesperar.
Començar a córrer si abans no has realitzat res d’esport o no estàs acostumat a cap activitat física és una tasca que requerix unes poques setmanes de paciència i tenacitat, però una vegada superades tot va rodat i el cos només et demana més.
Preocupa’t pels teus genolls, usa unes sabatilles adequades
Un error molt comú és començar a córrer amb sabatilles que no estan preparades per a això, amb els consegüents dolors de genoll i lesions típiques de córrer. Dóna igual que siguen més cares o més barates, però l’imprescindible i necessari en el teu equipament per a córrer és un parell de bones sabatilles de running, l’altres pulsòmetre, roba tècnica pot…- esperar si al principi no et vols comprar més coses. Troba les teues sabatilles adequades.
Caminar + córrer: la combinació perfecta
Sí, has llegit bé. Caminar i córrer és la combinació ideal per a anar agafant fons a poc a poc així que no t’impacientes, els primers dies són els més durs.
Encara que dependrà prou el teu estat físic i els minuts de córrer i caminar poden variar d’un corredor a un altre, posa’t una rutina de Dilluns, Dimecres, Divendres, Diumenge (per exemple) on combines el primer dia 8 minuts caminant ràpid, 2 trotant molt lentament, altres 6 caminant, altres 2 corrent, altres 5 caminant, altres 3 corrent i els últims 5 caminant. Si ho proves i vas molt bé prova a reduir els minuts caminant per l’increment dels de córrer fins que t’assentes còmode, i si ho veus excessiu per al teu estat de forma, fes el contrari.
La tasca consistix en el fet que en poques setmanes els minuts de caminar els reduïsques gradualment fins que al final pugues fer mitja hora corrent, encara que siga a pas molt lent -ja et preocuparàs quan arribes de millorar la velocitat-, però al cap i a la fi corrent, que és el moment en què de veritat t’encantarà ser corredor.
Tin en compte que…
No importa el lent que vages corrent ni la distància, el verdaderament important és que córregues a un ritme en què pugues mantindre una conversació. Si vas a un ritme major no estàs deixant que el teu cor i el teu cos treballe i avanç correctament.
Cada vegada que acabes has de realitzar les estirades adequats.
Per a poder córrer mitja hora sense parar necessitaràs ser constant, recorda que córrer és molt divertit una vegada superada esta primera barrera.

1 comentario: